ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

12 APRIL 2018

Πάβλοβα

ΥΛΙΚΑ

4 ασπράδια αυγών

1/8 κ.γ. κρεμόριο (cream of tartar)*

1 κούπα ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. κορν φλάουρ

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κούπα φέτες φρούτων (φράουλα, ακτινίδιο, ροδάκινο κλπ)

1-1/2 κούπες ελαφρώς γλυκιά κρέμα σαντιγί

1/4 κούπας δάκρυα σοκολάτας ή πρόσθετες φέτες φρούτων

60 ΛΕΠΤΑ
7 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
272kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε στον πάγκο προετοιμασίας μία λαμαρίνα ψησίματος και απλώστε επάνω μία λαδόκολλα.

2

Πασπαλίστε το κρεμόριο πάνω στα ασπράδια των αυγών και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν σε ένα ενιαίο μίγμα μαρέγκας. Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το κόρν φλάουρ και προσθέστε τα σιγά σιγά στη μαρέγκα (ένα κουταλάκι του γλυκού ανά φορά), ενώ χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η μαρέγκα, στο τέλος, πρέπει να είναι λευκή, λαμπερή και να έχει σφίξει. Προσθέστε και το εκχύλισμα βανίλιας.

3

Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 40 βαθμούς. Απλώστε τη μαρέγκα σε μία διάμετρο 15εκ. και σχηματίστε σε ύψος ένα "λοφάκι".

4

Ψήστε τη μαρέγκα για μία ώρα. Μετά τη μία ώρα, κλείστε τον φούρνο, αφήστε τη μαρέγκα μέσα μέχρι να κρυώσει ή ακόμα και όλόκληρη τη νύχτα.

5

Τοποθετήστε τα φρούτα στη βάση της πάβλοβα, τοποθετήστε επάνω την κρέμα σαντιγί και πασπαλίστε είτε με τα δάκρυα σοκολάτας ή με επιπρόσθετες φέτες φρούτων.

6

Κόψτε το γλυκό, σιγά-σιγά, σε φέτες με πριονωτό μαχαίρι ώστε να μην σπάσει η μαρέγκα από την πίεση που θα ασκήσετε.

7

***Τί είναι το κρεμόριο ή κρεμοτάρταρο;*** Κοινή ονομασία του όξινου τρυγικού καλίου που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, τη φαρμακευτική κλπ. Από τα σταφύλια λαμβάνεται ο μούστος κατά τη ζύμωση του οποίου καθιζάνει σταδιακά η τρυγία, μια ακάθαρτη μορφή όξινου τρυγικού καλίου. Με ανακρυστάλλωση της τρυγίας και χρήση αποχρωματιστικών μέσων (π.χ. ενεργός άνθρακας) λαμβάνεται καθαρό όξινο τρυγικό κάλιο γνωστό ως κρεμόριο ή κρεμοτάρταρο (cream of tartar), το οποίο χρησιμοποιείται στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική. Το κρεμόριο είναι σκόνη που βοηθάει να δοθεί περισσότερος όγκος στην μαρέγκα και μία πιό κρεμώδης σύσταση στα ζαχαρούχα επιδόρπια όπως η καραμέλα και το παγωτό.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!