ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

04 MARCH 2022

Θράψαλο γεμιστό με πλιγούρι, αρωματικά βότανα και σάλτσα γλυκιάς κολοκύθας

ΥΛΙΚΑ

4 θράψαλα

Για τη γέμιση

100γρ. καλαμάρι

100γρ. σουπιές

50γρ. γαρίδες

30γρ. σουρίμι

50ml ελαιόλαδο

50γρ. ξερό κρεμμύδι

30γρ. φρέσκο κρεμμύδι

30ml ούζο

100γρ. πλιγούρι

Για τη κρέμα κολοκύθας

200γρ. κίτρινη κολοκύθα

70γρ. πατάτα

30γρ. κρέμα γάλακτος

20γρ. βούτυρο

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα λάδι άνηθου

100ml ηλιέλαιο

30γρ. άνηθο

Για το γαρνίρισμα του πιάτου

Λίγα κλωναράκια άνηθου

 

90 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Μέθοδος παρασκευής: Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα θράψαλα. Αφαιρούμε το στόμα και τα μάτια από τα πλοκάμια.

2

Για την κρέμα κολοκύθας: Κόβουμε την κολοκύθα και την πατάτα σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν. Αφήνουμε να βράσουν. Μόλις βράσουν πολτοποιούμε στο μούλτι και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια.

3

Για τη γέμιση: Ψιλοκόβουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα το ξερό και στη συνέχεια το φρέσκο κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε το καλαμαράκι και την σουπιά, ψιλοκομμένα. Αφήνουμε να σοταριστούν για λίγο και προσθέτουμε τις γαρίδες και το σουρίμι.

4

Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το ούζο και προσθέτουμε το πλιγούρι. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να σκεπαστούν τα υλικά. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να απορροφηθούν τα υγρά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

5

Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και στη συνέχεια γεμίζουμε τα θράψαλα. Κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα ώστε να εγκλωβίσουμε τη γέμιση μέσα στο θράψαλο.

6

Βάζουμε τα θράψαλα σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε ελαιόλαδο, λευκό κρασί, νερό, αλάτι και πιπέρι. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.

7

Για το λάδι άνηθου: Αφαιρούμε τα κοτσάνια του άνηθου και ζεματάμε τον υπόλοιπο για ½ λεπτό σε νερό που βράζει. Αφαιρούμε τον άνηθο από το νερό και τον βάζουμε στο μούλτι μαζί με το ηλιέλαιο. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα (μέχρι να πολτοποιηθεί ο άνηθος) και στη συνέχεια το περνάμε από λεπτή σίτα.

8

Σερβίρουμε με την κρέμα κολοκύθας στο πιάτο βάζοντας από πάνω λίγη από τη γέμιση. Τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση το γεμιστό θράψαλο. Γαρνίρουμε με φρέσκο άνηθο και λάδι άνηθου.

9

Καλή απόλαυση και καλή Σαρακοστή!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!