ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

11 NOVEMBER 2023

Ντοματόσουπα βελουτέ

ΥΛΙΚΑ

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο

800 γρ ντομάτες

1 φλ. ζωμός κοτόπουλου

2 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1/4 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

1/4 κ.γ. πιπέρι

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

50 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε κρεμμύδι, τσιγαρίζετε και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν, για 5-7 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για ακόμα 1 λεπτό.

2

Προσθέτετε τις ντομάτες, το ζωμό κοτόπουλου, τον πελτέ ντομάτας, τον βασιλικό, αλάτι, ζάχαρη, θυμάρι και πιπέρι. Αφήνετε να πάρει μια βράση.

3

Μειώνετε τη θερμότητα και σιγοβράζετε, χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα, για να αναμειχθούν οι γεύσεις, για περίπου 20-25 λεπτά.

4

Αφαιρείτε από τη φωτιά. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, πολτοποιείτε τη σούπα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

5

Επιστρέφετε τη σούπα στην κατσαρόλα. Σιγά σιγά προσθέτετε την κρέμα και ανακατεύετε. Μαγειρεύετε και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Αν θέλετε γαρνίρετε με επιπλέον κρέμα.

6

Η ντοματόσουπά σας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!