09 JULY 2020
Ντολμαδάκια
ΥΛΙΚΑ
250γρ αμπελόφυλλα
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκελίδα σκόρδο
200ml ελαιόλαδο
400γρ ρύζι καρολίνα
400ml νερό
½ ματσάκι άνηθο
χυμό από 2 λεμόνια
φέτες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε από το βάζο τα αμπελόφυλλα, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
Για τη γέμιση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο (τα οποία τα έχουμε πρώτα ψιλοκόψει).
Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 5 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.