ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

09 JULY 2020

Ντολμαδάκια

ΥΛΙΚΑ

250γρ αμπελόφυλλα

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι

1 ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

200ml ελαιόλαδο

400γρ ρύζι καρολίνα

400ml νερό

½ ματσάκι άνηθο

αλάτι, πιπέρι

χυμό από 2 λεμόνια

φέτες λεμονιού

0 ΛΕΠΤΑ
0 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 0
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Βγάζουμε από το βάζο τα αμπελόφυλλα, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.

2

Για τη γέμιση:

3

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο (τα οποία τα έχουμε πρώτα ψιλοκόψει).

4

Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

5

Προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 5 λεπτά.

6

Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά.

7

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!