23 SEPTEMBER 2021
Muffins με κιμά, λαχανικά και λαζάνια
ΥΛΙΚΑ
½ πακέτο λαζάνια
300 γρ. κιμάς ανάμεικτος
1 καρότο τριμμένο
1 κολοκύθι τριμμένο
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
50 ml ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
1 κ.σ. πολτός ντομάτας
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
70 γρ. γκούντα τριμμένο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. πιπέρι
λίγα ντοματίνια για ντεκόρ
σκεύος για muffins
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράστε τα λαζάνια σε αρκετό νερό για 3 λεπτά. Στραγγίξτε τα και ρίξτε κρύο νερό.
Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και βάλτε το στη φωτιά. Όταν ζεσταθεί, σωτάρετε όλα τα λαχανικά για 5 λεπτά. Προσθέστε τον κιμά και τα μπαχαρικά και σωτάρετε.
Μόλις πάρει χρώμα ο κιμάς, προσθέστε τον πολτό ντομάτας και το νερό και αφήστε το στη φωτιά να σιγοβράζει για 30 λεπτά.
Προσθέστε τα τυριά και τα λαζάνια και ανακάτεψε όλο το μίγμα.
Προσθέστε 1-2 κουταλιά/ές από το μείγμα σε κάθε θηκούλα της μαφινιέρας σας. Ανοίξτε με το κουτάλι μια τρύπα στη μέση και τοποθετήστε από ένα ντοματίνι σε κάθε muffin.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήστε για 15 λεπτά. Όταν τα muffins είναι έτοιμα, αφήστε τα για 5 λεπτά να κρυώσουν, ώστε να σταθεροποιηθούν όλα τα υλικά.