ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

26 APRIL 2024

Μπακαλιάρος με Μάραθο και Πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα μπακαλιάρου χωρίς πέτσα
1/4 φλ. μαγιονέζα
1/4 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 βολβός μάραθου, σε πολύ λεπτές φέτες
1 ματσάκι μπρόκολο κομμένο στη μέση
1 μικρό πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές φέτες
400 γρ. λευκά φασόλια, στραγγισμένα, ξεπλυμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φύλλα δεντρολίβανου
1/4 φλ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
1 κ.γ. αλάτι

30 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Ανάβετε το φούρνο στους 200°C. Βράζετε τα λευκά φασόλια για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αφού τα έχετε μουλιάσει όλο το βράδυ σε χλιαρό νερό.

2

Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τη μαγιονέζα, το μπούκοβο, 1 κ.γ. σκόρδο, 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού και 1/2 κ.γ. αλάτι σε ένα μικρό μπολ.

3

Τοποθετείτε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε ένα ταψί με στεφάνι, πάνω σε λαδόκολλα. Απλώνετε το μείγμα μαγιονέζας πάνω από κάθε φιλέτο.

4

Ρίχνετε το μάραθο, το μπρόκολο, το πορτοκάλι, φασόλια, λάδι, δεντρολίβανο και το υπόλοιπο σκόρδο, 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού και 1/2 κ.γ. αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Τοποθετείτε γύρω από το μπακαλιάρο στο ταψί, τοποθετώντας φέτες πορτοκαλιού πάνω από τα φασόλια και τα λαχανικά.

5

Τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε μέχρι το ψάρι να ροδίσει από πάνω, για περίπου 10 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο, καλύπτετε κάθε φιλέτο με αμύγδαλα και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι τα αμύγδαλα να καβουρδιστούν και να γίνουν τραγανά και το ψάρι να ψηθεί τελείως, για περίπου 1 λεπτό ακόμα.

6

Ο μπακαλιάρος σας είναι έτοιμος. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!