ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

13 OCTOBER 2018

Μους Σοκολάτα - Κάστανο

ΥΛΙΚΑ

300γρ. κάστανα καθαρισμένα (περίπου 2 κούπες)

2 κούπες πλήρες γάλα

½ κούπα ζάχαρη

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

½ κ.γ. αλάτι

150γρ. σοκολάτα υγείας (τουλάχιστον 70% κακάο υψηλής ποιότητας)

1 ½ κ.γ. μπράντι

3 κούπες κρέμα γάλακτος (υψηλά λιπαρά)

45 ΛΕΠΤΑ
8 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Φέρτε σε βρασμό (σε δυνατή φωτιά) τα κάστανα, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Μειώστε, εν συνεχεία, τη φωτιά και σιγοβράστε, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι η στάθμη του γάλακτος να μειωθεί κατά ένα τέταρτο και τα κάστανα να διαλύονται αρκετά εύκολα στα τοιχώματα της κατσαρόλας, με το πίσω μέρος ενός κουταλιού (περίπου 15-17 λεπτά).

2

Εντωμεταξύ, τεμαχίστε πολύ καλά 115γρ. σοκολάτας. Με έναν αποφλοιωτή (peeler) “ξυρίστε” την υπόλοιπη σοκολάτα και αφήστε την σε ένα πιάτο στην άκρη για το σερβίρισμα.

3

Κάντε πουρέ το μείγμα με τα κάστανα με ένα μπλέντερ χειρός σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει πολύ απαλό, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και μία κουταλιά του γλυκού μπράντι και συνεχίστε να χτυπάτε σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας περιστασιακά, για περίπου 15-20 λεπτά (ΠΡΟΣΟΧΗ: αν πάνε να σχηματιστούν σβόλοι, ανακατέψτε γρήγορα μέχρι να διαλυθούν)

4

Χτυπήστε τις 2 κούπες κρέμα με ένα συρμάτινο χτυπητήρι σε ένα μεγάλο μπολ ίσα ίσα μέχρι να αρχίσουν να δημιουργούνται απαλές κορφές. Ανακατέψτε το ⅓ της κρέμας στο μείγμα της σοκολάτας για να το “ελαφρύνετε” και στη συνέχεια ρίξτε το στην εναπομείνασα κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μεταφέρετε το μους σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, καλύψετε το και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι μία ολόκληρη μέρα.

5

Χτυπήστε την τρίτη κούπα της κρέμας και το μισό κουταλάκι μπράντι με ένα συρμάτινο χτυπητήρι μέχρι να σχηματίζονται μέτριες κορφές. Σερβίρετε τη μους με τις φλοίδες της σοκολάτας και συνοδεύσετε με την κρέμα μπράντι.

6

Συμβουλές: Η μους μπορεί να φτιαχτεί μία ημέρα πριν. Μεγάλο ρόλο στη συνταγή παίζει η περιεκτικότητα κακάο στη σοκολάτα υγείας και η ποιότητά της. Προτιμήσετε υψηλή συγκέντρωση κακάο μίας ποιοτικής σοκολάτας υγείας για ακόμα πιο πλούσια υφή στη μους.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!