ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

13 NOVEMBER 2020

Μηλόξυδο

ΥΛΙΚΑ

1 γυάλινο δοχείο

1 κιλό μήλα

Μεταλλικό νερό

3 κ.γ. ζάχαρη

Τουλπάνι

0 ΛΕΠΤΑ
0 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 0
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Πλένετε και ξεφλουδίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε τα σε ένα γυάλινο δοχείο, ρίξτε τη ζάχαρη και καλύψτε τα με νερό.

2

Στη συνέχεια καλύψτε το γυάλινο δοχείο με ένα τουλπάνι και περάστε ένα λαστιχάκι στο σημείο ή βάλτε το καπάκι του δοχείου.

3

Τοποθετήστε το σε ένα σκοτεινό μέρος με θερμοκρασία μεταξύ 15℃ και 26℃, για 5 με 6 εβδομάδες.

4

Μετά από αυτό το διάστημα, τα μήλα θα έχουν ζυμωθεί. Αφαιρέστε το υγρό και ρίξτε το σε ένα άλλο γυάλινο δοχείο. Αφήστε το εκεί για άλλες 3 ημέρες.

5

Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα μπορείτε να δοκιμάστε το ξύδι σας για να μάθετε αν βρίσκεται στο ιδανικό σημείο οξύτητας. Διαφορετικά, μπορείτε να το αφήσετε λίγες μέρες ακόμα.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!