0 ΛΕΠΤΑ
0 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 0
0kcal
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Πλένετε και ξεφλουδίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε τα σε ένα γυάλινο δοχείο, ρίξτε τη ζάχαρη και καλύψτε τα με νερό.
2
Στη συνέχεια καλύψτε το γυάλινο δοχείο με ένα τουλπάνι και περάστε ένα λαστιχάκι στο σημείο ή βάλτε το καπάκι του δοχείου.
3
Τοποθετήστε το σε ένα σκοτεινό μέρος με θερμοκρασία μεταξύ 15℃ και 26℃, για 5 με 6 εβδομάδες.
4
Μετά από αυτό το διάστημα, τα μήλα θα έχουν ζυμωθεί. Αφαιρέστε το υγρό και ρίξτε το σε ένα άλλο γυάλινο δοχείο. Αφήστε το εκεί για άλλες 3 ημέρες.
5
Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα μπορείτε να δοκιμάστε το ξύδι σας για να μάθετε αν βρίσκεται στο ιδανικό σημείο οξύτητας. Διαφορετικά, μπορείτε να το αφήσετε λίγες μέρες ακόμα.