ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

13 OCTOBER 2021

Μηλόπιτα με μαρμελάδα φράουλα

ΥΛΙΚΑ

3 αυγά

1 ½ φλ. ζάχαρη άχνη

1 φλ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

¼ φλ. μαρμελάδα φράουλα

3 μεγάλα μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λωρίδες

3 κ.σ. μίγμα κανέλα-ζάχαρη (για το μίγμα, δείτε τη σημείωση)

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα

110 ΛΕΠΤΑ
10 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και βάλτε μέσα τη φόρμα.

2

Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να το μίγμα να ασπρίσει. Προσθέστε το λάδι και τη βανίλια και αναμείξτε και πάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι ενώ παράλληλα ανακατεύετε με τη σπάτουλα, για να μη σβολιάσει.

3

Ρίξτε το μισό μίγμα μέσα στη φόρμα του κέικ, προσθέστε τη μαρμελάδα φράουλα και καλύψτε το μίγμα με τις λωρίδες μήλου. Πασπαλίστε με το μίγμα ζάχαρης-κανέλας. Ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο μίγμα, καλύψτε με τα τελευταία κομμάτια μήλου και πασπαλίστε και πάλι με το μίγμα ζάχαρης.

4

Ψήστε για 1 ώρα και έπειτα μειώστε τη θερμοκρασία στους 150°C και ψήστε για 20 λεπτά ακόμα. Μόλις η μηλόπιτα ροδίσει και φουσκώσει, είναι έτοιμη να τη βγάλετε από το φούρνο.

5

Περιμένετε 10-15 λεπτά να κρυώσει και είστε έτοιμοι να την απολαύσετε.

6

* Σημείωση: Για να φτιάξετε το μίγμα ζάχαρης-κανέλας, ανακατέψτε 1 φλ. ζάχαρη άχνη με 2 κ.σ. σκόνη κανέλας. Φυλάξτε το μίγμα μέσα σε ένα αεροστεγές βαζάκι και χρησιμοποιήστε το όποτε το χρειαστείτε.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!