ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

23 MAY 2024

Μεσογειακή πίτσα

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

2 φλ. αλεύρι σταρένιο, ολικής άλεσης
3/4 φλ. ζεστό νερό
2 κ.γ. μέλι
1 1/2 κ.γ. μαγιά στιγμής
1 κ.γ. χονδρό αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο & επιπλέον 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο (χωριστά) & λίγο ακόμη για το λάδωμα

 

Για τη γέμιση

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένη
1/2 κ.γ. ρίγανη και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
1 ξύσμα λεμονιού
1/4 φλ. ελιές Καλαμών, κομμένες στη μέση, χωρίς κουκούτσι
1/3 φλ. τριμμένη μοτσερέλλα
1 μικρή ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες πάχους 1/2 εκ.
1/3 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
3/4 φλ. αγκινάρες, σε λάδι
1/4 φλ. θρυμματισμένη φέτα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

35 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Για τη ζύμη: Σε ένα μίξερ προσαρμόζετε το εργαλείο της ζύμης και σε χαμηλή ταχύτητα αναμιγνύετε το αλεύρι, το νερό, το μέλι, τη μαγιά, το αλάτι και τις 2 κουταλιές της σούπας λάδι, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι η ζύμη να αρχίσει να ομογενοποιείται.

2

Στη συνέχεια, αυξάνετε την ταχύτητα και συνεχίζετε το ανακάτεμα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να έχετε μια ελαφριά ζύμη.

3

Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια μεγάλη λεκάνη την οποία έχετε προηγουμένως λαδώσει. Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο λάδι που έχετε κρατήσει και με το χέρι μας το απλώνετε σε όλη την επιφάνεια, μέχρι να καλυφθεί η ζύμη με λάδι.

4

Την καλύπτετε με μεμβράνη και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Θα χρειαστεί περίπου μία ώρα. * Αν δεν την καταναλώσετε άμεσα, διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 2 ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση θα την αφήσετε αρκετή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, πριν την ανοίξετε.

5

Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη, σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 30-35 εκατοστών και τη μεταφέρετε σε ένα επίσης αλευρωμένο ταψί. Αλείφετε τη ζύμη με 2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο.

6

Βάζετε το ταψί με τη ζύμη στον φούρνο, με τη λαδωμένη πλευρά προς τα κάτω, καλυμμένο και σε απευθείας επαφή με το γκριλ, για περίπου 2 με 4 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να ξεκινήσει να φουσκώνει και το πίσω μέρος να είναι τραγανό. Αφαιρείτε από το φούρνο.

7

Για τη γέμιση: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το σκόρδο, τη ρίγανη, 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα και 3 κουταλιές της σούπας λάδι και αλατοπιπερώνετε. Ραντίζετε τη ζύμη με 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα του λαδιού.

8

Πασπαλίζετε τη μοτσαρέλα πάνω από τη ζύμη, αφήνοντας ένα περίγραμμα 2 εκ. Στρώνετε ντομάτες, κρεμμύδι και αγκινάρες πάνω από το τυρί. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.

9

Ψήνετε την πίτσα μέχρι να ροδίσει η κρούστα και τα λαχανικά να είναι τρυφερά και μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, για άλλα 20 λεπτά.

10

Περιχύνετε με ελιές, τυχόν υπόλοιπο από το λάδι με τη ρίγανη, φέτα, περισσότερη ρίγανη ή επιπλέον ξύσμα λεμονιού.

11

Η μεσογειακή σας πίτσα είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!