ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

09 JANUARY 2024

Μαρμελάδα μανταρίνι

ΥΛΙΚΑ

1200 γρ. μανταρίνια, πλυμένα

600 γρ. ζάχαρη

χυμός από 2 λεμόνια

200 ml νερό

60 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό βράζετε τα μανταρίνια μαζί με τη φλούδα τους, για 20-25 λεπτά. Έπειτα τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα και τα αφήνετε να κρυώσουν και να στραγγίξουν. Κρατάτε λίγο από το νερό, μέσα στο οποίο έβρασαν.

2

Τα κόβετε στα 4, αφαιρείτε τα κουκούτσια και πολτοποιείτε τα μανταρίνια.

3

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε 200 ml από το νερό που βράσατε τα μανταρίνια και προσθέτετε τη ζάχαρη. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

4

Προσθέτετε στην κατσαρόλα τον πολτό μανταρινιών και συνεχίζετε να βράζετε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 18-20 λεπτά. Αφαιρείτε από τη φωτιά, αφήνετε για λίγα λεπτά και έπειτα γεμίζετε τα βάζα.

5

Όση ώρα εκτελείτε τη συνταγή, παράλληλα αποστειρώνετε τα βάζα των μανταρινιών. Θα χρειαστείτε 4 βάζα. Για την αποστείρωσή τους θα χρειαστεί να τα βυθίσετε για 5 λεπτά σε νερό που βράζει σε μέτρια φωτιά.

6

Καλό είναι η αποστείρωση των βάζων να γίνει παράλληλα με τη συνταγή, γιατί πρέπει η μαρμελάδα και τα βάζα να είναι και τα 2 ζεστά, όταν θα τα γεμίσουμε.

7

Διατηρείτε τη μαρμελάδα στο ψυγείο. Καλή απόλαυση!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!