ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

26 JANUARY 2024

Lemon Pie

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι
120 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
140 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους περίπου 2 εκ.
2 κ.γ. baking powder
2 αβγά

 

Για την κρέμα

1 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
χυμός από 4 μεγάλα λεμόνια
ξύσμα από τα λεμόνια που χρησιμοποιήσαμε
120 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια

 

Για τη μαρέγκα

Ασπράδι από 2 αβγά
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 φλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

95 ΛΕΠΤΑ
8 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης (μόνο το 1 από τα 2 αβγά) και τα ζυμώνετε καλά μέχρι να ενωθούν και να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.

2

Απλώνετε τη ζύμη σε ένα ταψάκι, την τυλίγετε με μια μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 45 λεπτά.

3

Αφαιρείτε από το ψυγείο και τοποθετείτε πάνω σε μία λαδόκολλα, αφού πρώτα την έχετε αλευρώσει. Σκεπάζετε με άλλη μία λαδόκολλα και πλάθετε μέχρι να ανοίξει σε στρογγυλό σχήμα και πάχος περίπου 2 εκατοστά.

4

Σε μία φόρμα για τάρτες στρώνετε λαδόκολλα, πάνω στη λαδόκολλα απλώνετε την τάρτα και την πιέζετε ελαφρώς ώστε να κολλήσει καλά. Τρυπάτε λίγο τη ζύμη με ένα πιρούνι. Αλείφετε όλη την επιφάνεια με τον κρόκο ενός αβγού. Ψήνετε στους 150°C για 45-50 λεπτά.

5

Όσο ψήνεται η πίτα, ετοιμάζετε την κρέμα λαμονιού. Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζετε τη ζάχαρη, τα αβγά, το χυμό των λεμονιών και το ξύσμα τους. Ανακατεύετε συνεχόμενα για περίπου 5 λεπτά.

6

Αφαιρείτε από τη φωτιά και όσο είναι ακόμα ζεστή προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αφήνετε για λίγο την κρέμα, μέχρι να μην είναι πολύ καυτή και έπειτα όσο είναι ακόμα σχετικά ζεστή την απλώνετε μέσα στην τάρτα.

7

Καλύπτετε την τάρτα με μια μεμβράνη και μόλις κρυώσει λίγο, την βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

8

Για τη μαρέγκα, μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε τα ασπράδια των αβγών και τα χτυπάτε με ένα σύρμα. Μόλις αρχίσουν να αφρίζουν προσθέτετε τη ζάχαρη και το αλάτι, συνεχίζοντας να χτυπάτε.

9

Μόλις αφρατέψει καλά, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη συνεχίζοντας να ανακατεύετε απαλά.

10

Βγάζετε την τάρτα από το ψυγείο και την καλύπτετε με τη μαρέγκα, χρησιμοποιώντας ένα κορνέ. Έπειτα με ένα φλόγιστρο καίτε ελαφρώς από πάνω τη μαρέγκα. Διατηρείτε τη lemon pie στο ψυγείο.

11

Η lemon pie σας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!