ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

19 SEPTEMBER 2018

Λάχανο με φάβα

ΥΛΙΚΑ

320γρ. (1 ½ κούπα) κίτρινη φάβα

2 κ.σ. ηλιέλαιο

2 κ.γ. καφέ σπόροι μουστάρδας

2 κ.γ. σπόροι κύμινου

10 φρέσκα φύλλα κάρυ

1-2 φρέσκες πιπεριές chili (Thai - piri piri), χωρίς σπόρια, κομμένες λεπτά

60ml (¼ κούπα νερό)

1 κ.γ. σκόνη κάρυ (turmeric)

600γρ πράσινο λάχανο, χωρίς τον πυρήνα του, λεπτά τριμμένο

½ κούπα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου

Πίτες τορτίγια (ή εναλλακτικά, ινδικά poppadoms)

Φρέσκο γιαούρτι (στο σερβίρισμα)

60 ΛΕΠΤΑ
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Μαγειρέψτε τη φάβα σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι με νερό που βράζει για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια στραγγίξτε και τοποθετήστε την σε ένα μεγάλο μπολ.

2

Ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι. Προσθέστε τους σπόρους μουστάρδας και κύμινου και μαγειρέψτε για ένα λεπτό ή μέχρι να αρωματίσει. Προσθέστε τη φάβα, τα φύλλα κάρυ και το τσίλι και μαγειρέψτε για 3-5 λεπτά ή μέχρι να έχει ζεστάνει επαρκώς. Στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό. Προσθέστε το νερό και τη σκόνη κάρυ (turmeric) και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3

Προσθέστε το λάχανο και μαγειρέψτε το, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 4-5 λεπτά ή μέχρι το λάχανο να μαλακώσει και το νερό να σωθεί. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

4

Προσθέστε τον κόλιανδρο και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί. Μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και σερβίρετε με πίτες τορτίγια και φρέσκο γιαούρτι.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!