ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

08 JULY 2018

Κρύα σούπα με καλαμπόκι & καρύδα

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. παρθένο λάδι καρύδας

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κομμάτι τζίντζερ, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο (περίπου 1 ½ κ.γ.)

¼ κ.γ. σκόνη τούμερικ (κάρι)

1 κ.γ. αλάτι (χωρισμένη στη μέση) – θα χρειαστεί να προσθέσετε κι άλλο κατά προτίμηση

6 καλαμπόκια ξεδιαλεγμένα από το στέλεχος (περίπου 5 ½ κούπες) – διατηρήστε τα στελέχη (πυρήνες) στην άκρη

1 μεγάλη πατάτα (για ψήσιμο ή σούπες) περίπου 140γρ., καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 1,5εκ.

1 κουτί γάλα καρύδας (400γρ.)

2 «λωρίδες» ξύσμα λάιμ

½ κούπα φλοίδες καρύδας (χωρίς ζάχαρη)

2 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ

Κομμένο αβοκάντο σε κυβάκια, φύλλα κόλιανδρου με μαλακό στέλεχος και φέτες λάιμ (για το σερβίρισμα)

45 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
481kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Λιώστε το λάδι καρύδας σε μέτρια φωτιά σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το τούμερικ και μισή κουταλιά αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές (περίπου 8-10 λεπτά).

2

Σπάστε τα στελέχη του καλαμποκιού (πυρήνες) στη μέση και προσθέστε τα στην κατσαρόλα μαζί με τις κούπες με τα καλαμποκάκια, την πατάτα, το γάλα καρύδας, το ξύσμα λάιμ και 1 ½ κούπα νερού. Φέρτε τα όλα σε βρασμό σε υψηλή θερμοκρασία και μετά μειώστε τη θερμοκρασία και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει η πατάτα (περίπου 20-25 λεπτά).

3

Απομακρύνετε από τη σούπα τα στελέχη του καλαμποκιού (πυρήνες) & τις λωρίδες του ξύσματος λαιμ και μεταφέρετε την σούπα σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε μισή κουταλιά αλάτι και κάντε τα πουρέ μέχρι να αποκτήσει απαλή υφή (βελουτέ). Αφήστε τη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μεταφέρετέ τη σε ένα μεγάλο μπολ και βάλτε τη στο ψυγείο καλυμμένη από πάνω, για τουλάχιστον 2 ώρες.

4

Εντωμεταξύ, προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Απλώστε τις φλοίδες της καρύδας σε μία λαδόκολλα πάνω σε μία λαμαρίνα και ψήστε τις στο φούρνο, γυρνώντας τες πλευρά περιστασιακά, μέχρι να χρυσίσουν (περίπου 5 λεπτά). Μεταφέρετέ τις μετά σε ένα ξεχωριστό πιάτο.

5

Ανακατέψτε το χυμό λάιμ με τη σούπα και προσθέστε μυρωδικά ή αλάτι ή πιπέρι ή αραιώστε τη με νερό (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας) και εφόσον χρειάζεται. Χωρίστε τη σούπα σε μπολάκια και ρίξτε από πάνω τις ψημένες φλοίδες καρύδας, το αβοκάντο και τον κόλιανδρο. Σερβίρετε με τις φέτες από λάιμ στο πλάι του πιάτου.

6

Συμβουλή: Η σούπα μπορεί να φτιαχτεί ακόμα και 4 ημέρες πριν. Απλά καλύψτε τη με ένα πανί και διατηρήστε την στο ψυγείο.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!