ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

13 DECEMBER 2023

Κοχύλια με σπανάκι

ΥΛΙΚΑ

500γρ. ζυμαρικά κοχύλια

400γρ. τυρί ρικότα

100γρ. μοτσαρέλλα, τριμμένη

100γρ. παρμεζάνα τριμμένη + 50γρ. (επιπλέον για το πασπάλισμα)

1 αυγό

400γρ. φρέσκο ​​σπανάκι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

500γρ. σάλτσα ντομάτα

φρέσκος βασιλικός (προαιρετικά)

αλάτι

πιπέρι

60 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν τα αφήνουμε να κρυώσουν.

2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί ρικότα, την τριμμένη μοτσαρέλα, την τριμμένη παρμεζάνα, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.

3

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ώστε να φύγουν τα υγρά από το σπανάκι.

4

Προσθέτουμε το μαγειρεμένο σπανάκι στα τυριά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

5

Γεμίζουμε τα βρασμένα κοχύλια με τη γέμιση. Απλώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτα στο ταψί και τοποθετούμε τα γεμισμένα κοχύλια ζυμαρικών.

6

Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά. Προσθέτουμε από πάνω τα 50 γραμμάρια τριμμένης παρμεζάνας και ξανά ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

7

Γαρνίρουμε προαιρετικά με φύλλα βασιλικού.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!