ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

17 NOVEMBER 2018

Κις Λορέν με Πράσο & Μπέικον

ΥΛΙΚΑ

Υλικά

2 κούπες αλεύρι

150γρ. Βούτυρο, κρύο, κομμένο

1 κρόκος αυγού

Φύλλα σαλάτας, για σερβίρισμα

 

Γέμιση

20γρ. Βούτυρο

1 μεγάλο πράσο, κομμένο στη μέση, πλυμένο, σε λεπτές φέτες

175gr. Μπέικον (κυκλικό), κομμένο

2 κ.σ. Ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού

½ κούπα τριμμένο σκληρό (πικάντικο) τυρί

4 αυγά

½ κούπα γάλα

120 ΛΕΠΤΑ
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Αναμείξτε το αλεύρι και το βούτυρο σε μία κουζινομηχανή (μπλέντερ). Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να θυμίζει “ψιχουλάκια”. Προσθέστε 2κ.σ. κρύο νερό και τον κρόκο του αυγού. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αναποδογυρίστε τη ζύμη σε μία ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Δουλέψτε τη ζύμη μέχρι να “αφρατέψει”. Δώστε της κυκλικό σχήμα, τυλίξτε τη σε μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

2

Εντωμεταξύ, φτιάξτε τη γέμιση. Λιώστε βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το πράσο και το μπέικον. Μαγειρέψτε τα για 10-12 λεπτά (ανακατεύετε περιστασιακά) ή μέχρι ωσότου να μαλακώσει το πράσο. Απομακρύνετε από την φωτιά. Προσθέστε και τον μαϊντανό, ανακατέψτε τον και αφήστε τη γέμιση να κρυώσει. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (ή 160 με αέρα). Αλείψτε ένα κυκλικό πυρέξ, βάθους 3 εκατοστών και διαμέτρου 20 εκατοστών, με λάδι.

3

Ανοίξτε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και σχηματίστε έναν κύκλο 30 εκατοστών. Τοποθετήστε τη ζύμη στο πυρέξ που έχετε λαδώσει, ώστε να εφαρμόσει στο σχήμα, και κόψτε τη ζύμη που περισσεύει γύρω από τις άκρες. Τοποθετήστε μία λαδόκολλα πάνω από τη ζύμη, ώστε να την καλύψει όλη. Γεμίστε τον υπόλοιπο χώρο με ωμό ρύζι. Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για 10 λεπτά. Βγάλτε τη ζύμη από τον φούρνο, αφαιρέστε το ρύζι και τη λαδόκολλα. Ξαναβάλτε τη ζύμη στο φούρνο και ψήστε για ακόμα 10 λεπτά, ή μέχρι η ζύμη να πάρει χρυσαφί χρώμα. Βγάλτε τη από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει για 5 λεπτά. ***Η παραπάνω διαδικασία με το ρύζι γίνεται για να μην φουσκώσει η ζύμη λόγω αέρα και φουσκώσει***

4

Τοποθετήστε τη γέμιση ομοιόμορφα στη φορμαρισμένη ζύμη. Πασπαλίστε ομοιόμορφα το τυρί από πάνω. Χτυπήστε τα αυγά και το γάλα σε ένα γυάλινο δοχείο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση, στο γυάλινο δοχείο. Περιχύστε το μείγμα του γυάλινου δοχείου, ομοιόμορφα, πάνω από τη γέμιση με το τυρί. Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει η επιφάνεια χρυσαφί χρώμα. Σερβίρετε με τα φύλλα σαλάτας.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!