ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

03 FEBRUARY 2022

Κέικ πορτοκαλιού

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

 

¾ φλ. ελαιόλαδο

¼ φλ. γάλα

¼ φλ. χυμό πορτοκαλιού

2 αβγά

¾ φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 ½ φλ. Φαρίνα

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

 

Για το γλάσο:

 

1/3 φλ. βούτυρο λιωμένο

1 ½ φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού

½ κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

60 ΛΕΠΤΑ
10 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.

2

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αβγά, το ελαιόλαδο και το γάλα και ανακατεύετε καλά. Έπειτα, ρίχνετε με αργές κινήσεις και λίγη-λίγη τη Φαρίνα, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύετε το μίγμα.

3

Αλευρώνετε μία φόρμα 10x20cm και ρίχνετε μέσα το μίγμα.

4

Ψήνετε στους 180° C για περίπου 30-40΄ (ανάλογα με το φούρνο σας).

5

Αφαιρείτε από το φούρνο και αφήνετε το κέικ να κρυώσει.

6

Όση ώρα ψήνεται το κέικ, φτιάχνετε το γλάσο.

7

Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

8

Απλώνετε το γλάσο επάνω στο κέικ, όταν το κέικ έχει φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

9

Διατηρείτε το κέικ σε αεροστεγές σκεύος, μέχρι 5 ημέρες.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!