ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

17 NOVEMBER 2023

Κέικ με μήλο & αχλάδι

ΥΛΙΚΑ

1/2 φλ. μαλακό βούτυρο

1 φλ. ζάχαρη

2 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. βανίλια

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.γ. baking powder

1 κ.γ. σόδα

1/2 κ.γ. αλάτι

1 φλ. κρέμα γάλακτος

1-1/4 φλ. ψιλοκομμένο μήλο

1/2 φλ. ψιλοκομμένο αχλάδι

1 φλ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γ. τριμμένη κανέλα

2 κ.σ. κρύο βούτυρο

1/2 φλ. καρύδια

50 ΛΕΠΤΑ
15 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν, για 5-7 λεπτά. Προσθέτετε τα αυγά και τη βανίλια.

2

Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και τα προσθέτετε στο υγρό μίγμα εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος.

3

Προσθέτετε στο μίγμα τα μήλα και τα αχλάδια και ανακατεύετε. Αδειάζετε σε ταψί 35x23.

4

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Προσθέτετε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα. Προσθέτετε και ανακατεύετε τα καρύδια.

5

Ψήνετε για 35-40 λεπτά. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε.

6

Το κέικ σας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!