ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

12 AUGUST 2022

Gazpacho με αβοκάντο και γαρίδες

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. ντομάτες, κούφιες και ψιλοκομμένες

1 αγγούρι

1/4 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/3 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο

3/4 κ.γ. flakes καυτερής πιπεριάς, θρυμματισμένα

3 κ.σ. ξύδι

12 γαρίδες καθαρισμένες και με κομμένες τις ουρές

1 1/2 κ.γ. κύμινο θρυμματισμένο

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

1/2 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους

5 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

μαύρο πιπέρι

30 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τις ντομάτες, το αγγούρι, το ξερό κρεμμύδι, το κόλιανδρο, τη μία σκελίδα σκόρδο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού flakes πιπεριάς, το ξύδι και 4 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

2

Βάζετε το μισό μίγμα σε ένα μπλέντερ και το χτυπάτε μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Το βάζετε σε ένα μπολ και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με το υπόλοιπο μίγμα.

3

Δοκιμάζετε το μίγμα και προσθέτετε έξτρα αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Τοποθετείτε στο ψυγείο.

4

Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τις γαρίδες, το κύμινο, το χυμό λεμονιού, την άλλη σκελίδα σκόρδο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

5

Βάζετε τις γαρίδες σε ένα τηγάνι και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά, περίπου για ένα λεπτό από κάθε πλευρά (και άλλο ένα λεπτό στη μέση).

6

Βγάζετε το gazpacho από το ψυγείο και το μοιράζετε σε 4 μπολάκια. Γαρνίρετε με τις γαρίδες, τα κυβάκια αβοκάντο, το κόλιανδρο και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο.

7

Το gazpacho σας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!