ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

22 SEPTEMBER 2021

Galette με φρούτα

ΥΛΙΚΑ

Για την κρούστα

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
6 κ.σ. κρύο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
3-5 κ.σ. κρύο νερό

Για τη γέμιση

1 φλ. ανανά
1 φλ. μήλα
1 φλ. ροδάκινα
4 κ.σ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγη ζάχαρη

110 ΛΕΠΤΑ
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Ρίξτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Έπειτα, προσθέστε το κρύο βούτυρο και ανακατέψτε με τα χέρια σας μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύ μίγμα.

2

Ραντίστε το μίγμα με 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι, για να ομογενοποιηθούν. Συνεχίστε να προσθέτετε μέχρι το μίγμα να υγρανθεί λίγο. Όμως προσέξτε να μην είναι υπερβολικά υγρό, γιατί με αυτό τον τρόπο η κρούστα θα γίνει αρκετά σκληρή, κατά το ψήσιμο.

3

Ρίξτε όλο το μίγμα σε ένα πλαστικό σελοφάν και αφού το αναδιπλώσετε και το καλύψετε, πιέστε το με τα χέρια σας, ώστε να δημιουργηθεί μια επιφάνεια. Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

4

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°.

5

Ρίξτε σε ένα μπολ όλα τα φρούτα, τις 3 κουταλιές της σούπας μέλι και το αλάτι. Σε ένα άλλο, αναμείξτε το αλεύρι και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.

6

Αφού βγάλετε τη ζύμη από το ψυγείο, τοποθετήστε το πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και πλάστε την ώστε να έχει κυκλικό σχήμα (σαν πίτσα).

7

Τοποθετήστε τη ζύμη μέσα σε ένα σκεύος ψησίματος και ραντίστε με το μίγμα αλευριού-ζάχαρης. Ρίξτε στο κέντρο το μίγμα των φρούτων, αφήνοντας ελεύθερα τα πλαϊνά. Ρολάρετε το έξω μέρος της ζύμης προς τα μέσα και έπειτα ραντίστε το σημείο αυτό με νερό και ζάχαρη.

8

Μεταφέρετε στο φούρνο και ψήστε για 45-50 λεπτά (ή και περισσότερο, ανάλογα με τα φρούτα που χρησιμοποιήσατε).

9

Σερβίρετε τη γαλέτα ζεστή με παγωτό ή κρύα, για πρωινό.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!