ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

04 NOVEMBER 2019

Φαλάφελ

ΥΛΙΚΑ

450γρ ρεβύθια

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

¼ ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

χυμό από ½ λεμόνι

¼ κούπας αλεύρι

2 κ.σ. ταχίνι

1 κ.σ. κύμινο

¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 ½ κ.γ αλάτι

μαύρο πιπέρι

30 ΛΕΠΤΑ
10 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Μουλιάζετε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό για 12-14 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι αρκετό γιατί τα ρεβίθια θα διογκωθούν.

2

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετείτε τα ρεβύθια, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ. Χτυπάτε μέχρι τα υλικά να είναι εντελώς ψιλοκομμένα αλλά όχι να γίνουν χυλός.

3

Προσθέτετε τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

4

Έπειτα, προσθέτετε το αλεύρι και το ταχίνι και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

5

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και με τα χέρια σας φτιάχνετε μπαλίτσες χρησιμοποιώντας 2 κ.σ. από το μείγμα για την κάθε μία.

6

Ψήνετε στους 170°C για περίπου 20’. Σε αυτό το διάστημα γυρίζετε μία φορά τα φαλάφελ από την άλλη πλευρά.

7

Σερβίρετε είτε ζεστά είτε κρύα. Προαιρετικά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με χούμους, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και αραβική πίτα.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!