ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

03 APRIL 2020

Φακές με χταπόδι, φρέσκο κρεμμύδι & dressing εσπεριδοειδών

ΥΛΙΚΑ

Μαύρες φακές 100γρ.

Κόκκινες φακές 100γρ.

Καφέ φακές 100γρ.

Χταπόδι ½ κιλό

Ραπανάκι 1 συσκευασία

Φρέσκο κρεμμύδι 1 τεμ.

Πορτοκάλια 2 τεμ.

 

Για το dressing:

Amita πορτοκάλι 500ml

Ζάχαρη 3500gr

Ελαιόλαδο 1200ml

Μουστάρδα 250gr

Μηλόξυδο 250gr

0 ΛΕΠΤΑ
0 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 0
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Βράζουμε τις φακές σε ξεχωριστές κατσαρόλες την κάθε μία.

2

Βράζουμε το χταπόδι σε κρασί λευκό, ξύδι, δαφνόφυλλο, κόκκους πιπεριού και κρεμμύδι ξερό.

3

Για το dressing: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με τον χυμό πορτοκαλιού και βράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε ένα δοχείο μαζί με τη μουστάρδα και το μηλόξυδο. Ομογενοποιούμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά και ανακατεύουμε με το ραβδομπλέντερ.

4

Γαρνίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού, πενάκι από φρέσκο κρεμμύδι και ραπανάκι.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!