ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

24 JUNE 2018

Coffee Cake βύσιννου με κρέμα τυρί

ΥΛΙΚΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ KEIK

¾ κούπας γάλα, ζεστό

7γρ. ξηρή μαγιά στιγμής

1/3 κούπας ζάχαρη άχνη

1 μεγάλο αυγό

1 κρόκος από μεγάλο αυγό

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

125γρ. βούτυρα, μαλακό

1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο (έξτρα)

1 κ.σ. γάλα (έξτρα)

 

ΓΕΜΙΣΗ

350γρ. τυρί κρέμα, μαλακό

1 κρόκο μεγάλου αυγού

1/3 κούπας γλάσο ζάχαρης

1 ½ κούπα βύσσινα (χωρίς κουκούτσι)

 

ΓΛΑΣΟ

1 κούπα γλάσο ζάχαρης

2 κ.σ. γάλα

100 ΛΕΠΤΑ
12 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 5
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Φτιάχνοντας το κέικ: Τοποθετήστε το γάλα σε ένα μέτριο μπολ. Πασπαλίστε με τη μαγιά και μία πρέζα αλάτι. Αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να "αφρίζει".

2

Ανακατέψτε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αυγό και τον κρόκο μαζί. Στη συνέχεια ανακατέψτε το με το μίγμα της μαγιάς.

3

Τοποθετήστε το «αγκίστρι» για ζύμες στο μίξερ. Χτυπήστε το μίγμα της μαγιάς μαζί με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά προσθέστε το βούτυρο. Χτυπήστε 10 λεπτά ή μέχρι το μίγμα να γίνει απαλό, μαλακό και ελαφρώς κολλώδες.

4

Σχηματίστε τη ζύμη με τα χέρια σας. Τοποθετήστε την σε ένα μεγάλο, ελαφρώς λαδωμένο μπολ. Καλύψτε το με ένα ελαφρά λαδωμένο πλαστικό σελοφάν. Αφήστε το σε ζεστό μέρος για μία ώρα ή μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

5

Εντωμεταξύ, φτιάχνοντας τη γέμιση: συνδυάστε το τυρί κρέμα, τον κρόκο και το γλάσο ζάχαρης σε ένα μπολ.

6

Ανοίξτε τη ζύμη. Μεταφέρετέ τη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια. Αφήστε τη για 5 λεπτά. Ανοίξτε τη μέχρι να σχηματιστεί ένα τετράγωνο 45εκ. με πάχος 3εκ. Συνδυάστε το έξτρα αυγό και το έξτρα γάλα σε ένα μπολ. Βουρτσίστε τις άκρες της ζύμης με το μίγμα του αυγού. Απλώστε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη αφήνοντας ένα περιθώριο 2εκ. Απλώστε από πάνω τα βύσσινα. Ξεκινήστε να τυλίγετε σφιχτά από τη μία πλευρά, ενώ «τσιμπάτε» τις άκρες για να κλείσουν. Τυλίξτε (σπιράλ) τη ζύμη σε ένα ταψί (με λαδόκολλα). Βουρτσίστε την επιφάνεια με το μίγμα του αυγού.

7

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Τοποθετήστε ένα φύλλο, ελαφρά λαδωμένο, σελοφάν πάνω από τη ζύμη. Αφήστε τη σε ένα ζεστό μέρος για 20-30 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να φουσκώσει 50%.

8

Αφαιρέστε και πετάξτε το σελοφάν. Χαράξτε έξι αυλάκια 1,5εκ. στην επιφάνεια της ζύμης. Ψήστε για 55 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να χρυσαφίσει. Μειώστε τη θερμοκρασία στους 140 βαθμούς (με αέρα). Ψήστε ακόμα 15 – 20 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να αρχίζει να καφετίζει (σκεπάστε με αλουμινόχαρτο αν δείτε ότι ο φούρνος αρχίζει να «καίει» την επιφάνεια παραπάνω από το κανονικό). Μετά το φούρνο αφήστε το να κρυώσει στο ταψί.

9

Φτιάχνοντας το γλάσο. Συνδυάστε το γλάσο της ζάχαρης και το γάλα σε ένα μπολ. Πασπαλίστε την επιφάνεια του κεικ. Αφήστε το να «καθίσει» για 5 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!