ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

13 DECEMBER 2023

Caesar salad

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

Μαρούλι Romaine, πλυμένο και κομμένο

Κρουτόν (μπορείτε να τα αγοράσετε ή να φτιάξετε τα δικά σας)

Τριμμένη παρμεζάνα

 

Caesar sauce 

125γρ. μαγιονέζα

60γρ. τριμμένη παρμεζάνα

1 φιλέτο αντζούγιας

40γρ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

20γρ. νερό

2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon

1 σκελίδα σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

15 ΛΕΠΤΑ
3 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Βάζουμε σε ένα μπολ την μαγιονέζα και την τριμμένη παρμεζάνα.

2

Πολτοποιούμε την αντζούγια μαζί με το χυμό λεμόνι, το σκόρδο και το νερό και τα προσθέτουμε στην μαγιονέζα μαζί με την μουστάρδα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

3

Σε ένα μπολ βάζουμε το κομμένο μαρούλι μαζί με την τριμμένη παρμεζάνα και τα κρουτόν. Προσθέτουμε την Caesar sauce και ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθούν τα μαρούλια.

4

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω τριμμένη παρμεζάνα και κρουτόν.

5

*Στη σαλάτα του Καίσαρα μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε και κοτόπουλο ψητό.

6

Fun Fact! Σε ποιον Καίσαρα οφείλει την ονομασία της η διάσημη σαλάτα; Σίγουρα όχι στον Ιούλιο Καίσαρα, όπως συνειρμικά πιστεύαμε. Η ονομασία προέρχεται από το δημιουργό της συνταγής, Caesar Cardini ο οποίος μετά τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο μετανάστευσε στις ΗΠΑ και δημιούργησε ένα οικογενειακό εστιατόριο στην Τιχουάνα του Μεξικό. H Caesar salad προέκυψε εντελώς τυχαία. Στις 4 Απριλίου του 1924, ημερομηνία επετείου της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, το μαγαζί του Cardini είχε τόση δουλειά που οι προμήθειες τελείωσαν γρήγορα και η κουζίνα αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τους πελάτες. Έτσι, ο chef Caesar προκειμένου να ικανοποιήσει όλους τους πελάτες, συγκέντρωσε όλα τα διαθέσιμα υλικά και δημιούργησε μια σαλάτα που τη σέρβιρε ως μοναδικό πιάτο της ημέρας. Η σαλάτα έκανε τόσο καλή εντύπωση στο κοινό, που καθιερώθηκε στο μαγαζί και μετέπειτα σε ολόκληρη την Αμερική.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!