ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

13 JUNE 2018

Βερίκοκα βουτύρου σε ψωμάκι brioche με παγωτό

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό ώριμα βερίκοκα (περίπου 5),  χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε χοντρές φέτες (κυδωνάτες), περίπου 2,5 εκ. η κάθε μία

½ κούπα ζάχαρη

4 φέτες brioche (πάχους περίπου 2εκ.)

10 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

1 πρέζα μαγειρικό αλάτι

1 κ.σ. νερό

500 γρ. βανίλια παγωτό

30 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Βάζετε τα βερίκοκα μέσα σε ένα μπολ που έχετε ρίξει προηγουμένως 3 κ.σ. ζάχαρη. Παίρνετε τις φέτες του brioche και τις καλύπτετε με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να καλυφθούν καλά και οι 2 πλευρές του. Εντωμεταξύ, έχετε λιώσει τις 2 κ.σ. βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, έως ότου αφρίσει. Προσθέστε 2 φέτες μπριός στο τηγάνι και σοτάρετέ τις έως ότου πάρουν ένα χρυσοκαφέ χρώμα η κάτω πλευρά (περίπου 2-3 λεπτά). Γυρίστε και την άλλη πλευρά, προσθέστε 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρετε μέχρι και η άλλη πλευρά να πάρει ομοιόμορφο χρώμα. Στη συνέχεια, μεταφέρετε τα ψωμάκια σε ένα άλλο πιάτο.

2

Καθαρίστε το τηγάνι και αυξήστε τη φωτιά από χαμηλή σε μεσαία. Προσθέτετε 4 κ.σ. βούτυρο. Ανακατεύετε περιστασιακά, μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσοκαφέ χρώμα και αναβλύσει μια ωραία μυρωδιά (περίπου 3 λεπτά). Τοποθετήστε τα βερίκοκα και το αλάτι, ανακατεύοντας περιστασιακά ώστε να καλυφθούν τα βερίκοκα με το βούτυρο, έως ότου ζεσταθούν αρκετά, για περίπου 1 λεπτό.

3

Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το νερό και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και απαλή σως. Τοποθετήστε τα ψωμάκια σε 4 πιάτα και μοιράστε τα βερίκοκα, τη κρέμα καθώς και το παγωτό σε ίσες ποσότητες και στα τέσσερα πιάτα. Σερβίρετε άμεσα ώστε το πιάτο να είναι ζεστό.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!