ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

21 DECEMBER 2021

Βασιλόπιτα με πορτοκάλι και αποξηραμένα φρούτα

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. ελαιόλαδο

1 φλ. χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα 2 πορτοκαλιών

1½ φλ. ζάχαρη

6 αβγά

2 φλ. φαρίνα

1 φλ. αμύγδαλα, σε σκόνη

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 φλ. σταφίδες

5 σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα

5 βερίκοκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα

ζάχαρη άχνη

70 ΛΕΠΤΑ
10 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Κρατάτε 1/4 του φλυτζανιού φαρίνα στην άκρη και ανακατεύετε την υπόλοιπη με τα θρυμματισμένα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

2

Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι για περίπου 5 λεπτά και προσθέτετε τη ζάχαρη. Συνεχίζετε να χτυπάτε για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει το μίγμα.

3

Ρίχνετε τα αβγά ένα ένα και συνεχίζετε να χτυπάτε για 3-4 ακόμα λεπτά. Προσθέτετε το ξύσμα από πορτοκάλι και το χυμό του εναλλάξ με το μίγμα του αλευριού.

4

Όταν το μίγμα γίνει λείο και ομοιογενές σταματάτε το χτύπημα. Ανακατεύετε τις σταφίδες, τα ψιλοκομμένα σύκα και τα βερίκοκα. Ενσωματώνετε στη ζύμη τη φαρίνα που κρατήσατε, ανακατεύοντας με σπάτουλα.

5

Ρίχνετε το μίγμα σε φόρμα με διάμετρο 23-24εκ αφού την έχετε προηγουμένως βουτυρώσει . Ψήνετε την πίτα στους 175°C για 40'-50'.

6

Την αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και την αναποδογυρίζετε σε σχάρα. Αφού κρυώσει εντελώς της βάζετε το νόμισμα.

7

Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!