ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

16 JANUARY 2024

Αραβική πίτα με λαχανικά

ΥΛΙΚΑ

1 μελιτζάνα, κομμένη σε ροδέλες

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

αλάτι

2 αγγούρια, κομμένα σε κυβάκια

1 ντομάτα, ψιλοκομμένη

1/4 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/4 φλ. φρέσκος μαϊντανός

1 κ.γ. χυμός λεμονιού

1 κ.γ ελαιόλαδο

2 αραβικές πίτες

2 βραστά αβγά, κομμένα σε ροδέλες

αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο

 

Για τη σως

5 κ.σ. ταχίνι

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

5 κ.σ. παγωμένο νερό

 

35 ΛΕΠΤΑ
2 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Απλώνετε τη μελιτζάνα σε μια στρώση σε ένα μέτριο ταψί και ρίχνετε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο σε ένα μικρό μπολ. Αλείφετε τις κορυφές γενναιόδωρα με ελαιόλαδο.

2

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τις μελιτζάνες με την λαδωμένη πλευρά προς τα κάτω σε μία στρώση και μαγειρεύετε, για 3 έως 4 λεπτά. Επαναλαμβάνετε για όλες τις μελιτζάνες.

3

Πριν αναποδογυρίσετε την καθεμία, αλείφετε τις κορυφές γενναιόδωρα με περισσότερο ελαιόλαδο. Αναποδογυρίζετε και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν οι κάτω πλευρές, για 3 με 4 λεπτά ακόμα.

4

Όταν ψηθεί, επαναφέρετε τη μελιτζάνα στο ταψί και αλατοπιπερώνετε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπηες μελιτζάνες.

5

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάτε μαζί το χυμό λεμονιού και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Μεταφέρετε τη μαγειρεμένη μελιτζάνα στο μπολ και ανακατεύετε απαλά για να επικαλυφθεί.

6

Για τη σάλτσα ταχίνι: Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύετε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το παγωμένο νερό και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνετε.

7

Για την αγγουροσαλάτα: Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη σαλάτα αγγουριού και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνετε.

8

Για το σερβίρισμα: δημιουργείτε ένα άνοιγμα σε μία πλευρά κάθε πίτας και απλώνετε μια λεπτή στρώση σάλτσας ταχινιού στο εσωτερικό της. Απλώνετε τη μελιτζάνα ομοιόμορφα μέσα στην πίτα και στη συνέχεια προσθέτετε κομμένα σε φέτες αυγά, τουρσί και μια μεγάλη κουταλιά από τη σαλάτα αγγουριού. Περιχύνετε με περισσότερη σάλτσα ταχίνι και σερβίρετε με επιπλέον σάλτσα στο πλάι.

9

Οι πίτες σας είναι έτοιμες. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!