ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

08 MAY 2023

Ανοιχτό σάντουιτς με αβγό ποσέ και αβοκάντο

ΥΛΙΚΑ

2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης

Για την κρέμα αβοκάντο

2 αβοκάντο

χυμό από 1 λεμόνι

30γρ. κρέμα τυριού

αλάτι

πιπέρι

Για το αυγό ποσέ

2 αβγά

1 κ.σ. ξύδι

αλάτι

Για τη σάλτσα ολλανδέζ

2 κρόκους

200ml κλαριφιέ

1 κ.γλ. ξύδι

αλάτι

πιπέρι

λίγο νερό

χυμό λεμόνι

 

30 ΛΕΠΤΑ
2 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σε μια μπασίνα βάζετε 2 κρόκους, λίγο νερό, αλάτι και ξύδι. Ανακατεύετε πάνω σε μπαιν μαρί.

2

Μόλις αποκτήσει μία κρεμώδη υφή, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο κλαριφιέ. Προσθέτετε στο τέλος αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού.

3

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε νερό, αλάτι και ξύδι.

4

Λίγο πριν έρθει σε σημείο βρασμού, ανακατεύετε δημιουργώντας μία δίνη και ρίχνετε μέσα το αβγό προσέχοντας να μην μας σπάσει ο κρόκος. Σκοπός μας είναι το ασπράδι να αγκαλιάσει τον κρόκο. Ποσάρετε για 4 λεπτά.

5

Για την κρέμα αβοκάντο, καθαρίζετε το αβοκάντο και το πολτοποιείτε μαζί με χυμό λεμονιού, κρέμα τυριού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε με πιρούνι πολτοποιώντας το αβοκάντο.

6

Σε ένα τηγάνι ψήνετε τα ψωμάκια με λίγο βούτυρο.

7

Αλείφετε την κρέμα αβοκάντο και τοποθετείτε από πάνω το αυγό ποσέ. Καλύπτετε το αυγό με τη σάλτσα ολλανδέζ και αν θέλετε σερβίρετε πουδράροντας μαύρο πιπέρι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

8

Το ανοιχτό σας σάντουιτς είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!