28 APRIL 2020
Σαλάτα με κινόα και αβοκάντο
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα:
1 ώριμο αβοκάντο
200 γρ. κινόα
8-10 ντοματίνια
100 γρ. σπανάκι baby
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ:
10 γρ. ξύσμα από φρέσκο τζίντζερ
10 γρ. μέλι
ελαιόλαδο
Αλάτι
Χυμός από 2 λεμόνια
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα ντοματίνια και το αβοκάντο και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και τον χυμό του στο μπολ.
Προσθέτουμε και το σπανάκι και μετά αφήνουμε να μαριναριστούν.
Ξεπλένουμε καλά την κινόα και τη βράζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστεί προσθέτουμε την κινόα στο μπολ, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη βινεγκρέτ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Διορθώνουμε τη γεύση με λίγο αλάτι στο τέλος.
Χύνουμε ένα μέρος της βινεγκρέτ στη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.
Μοιράζουμε τη σαλάτα σε μπολ και σερβίρουμε.