ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

28 APRIL 2020

Σαλάτα με κινόα και αβοκάντο

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα:
1 ώριμο αβοκάντο
200 γρ. κινόα
8-10 ντοματίνια
100 γρ. σπανάκι baby
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ:
10 γρ. ξύσμα από φρέσκο τζίντζερ
10 γρ. μέλι
ελαιόλαδο
Αλάτι
Χυμός από 2 λεμόνια
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή 

0 ΛΕΠΤΑ
0 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 0
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Κόβουμε τα ντοματίνια και το αβοκάντο και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

2

Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και τον χυμό του στο μπολ.

3

Προσθέτουμε και το σπανάκι και μετά αφήνουμε να μαριναριστούν.

4

Ξεπλένουμε καλά την κινόα και τη βράζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.

5

Μόλις ετοιμαστεί προσθέτουμε την κινόα στο μπολ, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

6

Για τη βινεγκρέτ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί.

7

Διορθώνουμε τη γεύση με λίγο αλάτι στο τέλος.

8

Χύνουμε ένα μέρος της βινεγκρέτ στη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.

9

Μοιράζουμε τη σαλάτα σε μπολ και σερβίρουμε.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!