ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

24 APRIL 2019

Ιδέες για Πασχαλινά αυγά από το Α ως το Ω

Τα κόκκινα αυγά είναι "must", αλλά μήπως υπάρχει ζωή και μετά τα κλασικά βαμμένα αυγά?

Συγκεντρώσαμε τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου και σας προτείνουμε ιδέες και τεχνοτροπίες για να βάψετε τα αυγά σας και να ξεχωρίσετε.

Αφηρημένα σχέδια

Δεν έχεις χρόνο να βάψεις αυγά και να τα διακοσμήσεις με περίτεχνα σχέδια; Κανένα πρόβλημα. Το αφηρημένο είναι το καλύτερο και το πιο δημιουργικό!


 

Βούλες

All time classic σχέδιο. Μπορείς να ζωγραφίσεις βούλες σε διάφορα μεγέθη και να παίξεις με τους συνδυασμούς των χρωμάτων.

 

 

Γαλαξίας

Ζωγράφισε το Milky Way, αστερισμούς, ακόμα και μαύρες τρύπες. Και αν ξεμείνεις από ιδέες μπορείς να επισκεφτείς τη σελίδα της NASA.

 



Δαντέλα

Από τις πιο πρωτότυπες ιδέες που θα κάνουν τα αυγά σου να “κλέψουν την παράσταση”. Επίσης θα αρέσουν πολύ στη γιαγιά σου.

 

 

 

Εmoji

Βάψε τα αυγά σου κίτρινα και ζωγράφισε τα αγαπημένα σου emoticons: χαρούμενα, γελαστά, κατσούφικα ή έκπληκτα.




 

Ζώδια

Μπορείς να φτιάξεις μια δωδεκάδα αυγά με κάθε ένα από τα σύμβολα του ζωδιακού κύκλου.






Ήλιος

Τι καλύτερο από έναν αφηρημένο ήλιο να φωτίζει τα αυγά σου; Αν δε σου αρέσει ο λαμπερός ήλιος μπορείς να βάλεις και συννεφάκια και -γιατί οχι;- κάνα δυό πουλάκια να πετούν εκεί.

 



Θαλασσί

Με κύματα, κοχύλια, αστερίες, άγκυρες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

 



Ίντιγκο

Ή αλλιώς λουλακί ή αλλιώς το χρώμα των blue jeans. Αυτό το αγαπημένο σε όλους σκούρο μπλε συνδυάζεται τέλεια με λευκό και δίνει μια “μαρμάρινη” αίσθηση στα αυγά.

 



Κόκκινα

Όπως κι αν σκοπεύεις να βάψεις τα αυγά σου, όσα πρωτότυπα σχέδια κι αν κάνεις, τα κόκκινα αυγά είναι πάντα “must” για το πασχαλινό τραπέζι.

 

 

 

Λουλούδια

Συνδύασε δύο σε ένα: Πάσχα και άνοιξη! Μπορείς να ζωγραφίσεις λουλούδια με ένα πινελάκι, να βάλεις αυτοκόλλητα ή να χρησιμοποιήσεις στένσιλ.

 

 

Μίνιμαλ

Η απλότητα πάντα ξεχωρίζει. Δοκίμασε να φτιάξεις μονόχρωμα ή δίχρωμα αυγά (π.χ ασπρόμαυρα) και πρόσθεσε λίγα γεωμετρικά σχήματα.

 

 

Nέον

Είναι τάση βγαλμένη από τα 70s & 80s, τόλμησε το!






Ξεθωριασμένα

Τύλιξε τα αυγά με χαρτοπετσέτες και έπειτα συνέχισε κανονικά τη διαδικασία του βαψίματος. Όταν αφαιρέσεις τις χαρτοπετσέτες τα αυγά σου θα είναι βαμμένα κανονικά αλλά το χρώμα θα είναι ελαφρώς ξεθωριασμένο.

 

 

Όμπρε

Είναι τάση στα μαλλιά, στα νύχια, στα ρούχα, στο μακιγιάζ, γιατί όχι και στα αυγα;

 

 

Παστέλ

Απαλά χρώματα που εκπέμπουν φρεσκάδα και ρομαντισμό. Δοκίμασε αποχρώσεις του ροζ, του πράσινου και του γαλάζιου.

 

 

Ραγισμένα

Βράσε τα αυγά, σπάσε το τσόφλι, βάλτα στη βαφή και στη συνέχεια αφαίρεσε το τσόφλι. Ναι, μετά δεν θα μπορείς να τα φας αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα εικαστική παρέμβαση να βάλεις 2-3 στο καλαθάκι με τα υπόλοιπα.


 

Στρας

Βάλε χάντρες, πούλιες, χρυσόσκονη και ό, τι άλλο μπορείς να φανταστείς για τα πιο λαμπερά αυγά!

 

 

Τρίχρωμα

Βούτα στη βαφή ένα αυγό από τη μία πλευρά. Όταν στεγνώσει βούτα το σε άλλο χρώμα από άλλη πλευρά και όταν στεγνώσει βούτα το σε ένα τρίτο χρώμα.

 



Ύφασμα

Κόψε κομμάτια ύφασμα από παλιά ρούχα και τύλιξε με αυτά τα αυγά σου. Θα είναι πρωτότυπα και δεν θα χρειαστεί ούτε να τα βάψεις ούτε να τα διακοσμήσεις.

 



Φωτογραφίες

Τύπωσε φωτογραφίες μικρού μεγέθους σε χαρτί και κόλλησε τες στα αυγά σου. Βέβαια αν βάλεις φωτογραφίες δικές σου ή της οικογένειάς σου μετά δεν θα μπορείς να τα σπάσεις, γι’ αυτό προτίμησε κάτι πιο αφηρημένο.

 

 

Χρωματιστά

Πάρε βαφές σε όσο περισσότερες αποχρώσεις μπορείς και κάνε όλα τα αυγά σου σε διαφορετικά χρώματα.

 



Ψάρια

Ζωγράφισε μικρά ψαράκια σε μπλε αυγά. Εύκολο, καλοκαιρινό και παιχνιδιάρικο.



 

Φυσικές ΑποχρΏσεις

Δοκίμασε να βάψεις τα αυγά με καθημερινά υλικά ώστε να πετύχεις φυσικές αποχρώσεις. Για παράδειγμα, με λίγο κουρκουμά μπορείς να δώσεις ένα υπέροχο χρώμα ώχρας και με ένα γλειφιτζούρι κεράσι ένα απαλό ροζ.

 

 

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!