ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

06 MAY 2019

Φιογκάκια με μανιτάρια και σπαράγγια

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

350 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια

4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

½ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 ½ κούπες νερό

450 γρ. σπαράγγια, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο

¼ κούπας κρέμα γάλακτος

τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

τσιγαρισμένο μπέικον, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

30 ΛΕΠΤΑ
5 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
549kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Βάζετε σε μία κατσαρόλα τα μανιτάρια, τα φιογκάκια, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και το ελαιόλαδο.

2

Τοποθετείτε την κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα σπαράγγια.

3

Μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά ακόμα και έπειτα προσθέτετε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.

4

Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε να ανακατεύετε για 2-3 λεπτά μέχρι τα φιογκάκια να γίνουν “al dente”.

5

Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, αν κρίνετε ότι χρειάζεται.

6

Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε την παρμεζάνα και το μπέικον προτού σερβίρετε.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!