06 MAY 2019
Φιογκάκια με μανιτάρια και σπαράγγια
ΥΛΙΚΑ
450 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
350 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια
4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 ½ κούπες νερό
450 γρ. σπαράγγια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο
¼ κούπας κρέμα γάλακτος
τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα
τσιγαρισμένο μπέικον, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε σε μία κατσαρόλα τα μανιτάρια, τα φιογκάκια, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και το ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε την κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα σπαράγγια.
Μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά ακόμα και έπειτα προσθέτετε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε να ανακατεύετε για 2-3 λεπτά μέχρι τα φιογκάκια να γίνουν “al dente”.
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, αν κρίνετε ότι χρειάζεται.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε την παρμεζάνα και το μπέικον προτού σερβίρετε.