ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

24 MAY 2019

7 πράγματα που δεν ήξερες για τα κεράσια

Η ιστορία των κερασιών είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα!

Από τα περιβόλια με κερασιές των ρωμαϊκών χρόνων μέχρι τα σημερινά κεράσια των μανάβικων, η ιστορία των κερασιών είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Συγκεντρώσαμε εδώ κάποια ενδιαφέροντα πράγματα που δεν ήξερες για τα κεράσια αλλά αξίζει μάθεις.

 1) Τρώμε κεράσια από την Παλαιολιθική Εποχή.

Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει απολιθωμένα κεράσια σε προϊστορικές σπηλιές σε όλη την Ευρώπη και την Ασία. Η πρώτη γραπτή αναφορά στα κεράσια έγινε από τον Έλληνα συγγραφέα Θεόφραστο ο οποίος έκανε απογραφή των φρούτων στο βιβλίο του “Περὶ φυτῶν ἱστορία” το 300 π.Χ.



2) Εξαπλώθηκαν χάρη στους Ρωμαίους στρατιώτες.

Τα κεράσια αποτελούσαν μέρος του καθημερινού γεύματός τους και καθώς ταξίδευαν συνεχώς, τα κουκούτσια που πετούσαν έγιναν δέντρα σε ολόκληρη την αυτοκρατορία. Υπάρχει ένα γνωμικό που λέει ότι μπορείς να βρεις τους παλιούς ρωμαϊκούς δρόμους αν ακολουθήσεις τις άγριες κερασιές.



3) Υπάρχουν περισσότερες από 1000 διαφορετικές ποικιλίες.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν περίπου 500 ποικιλίες γλυκών κερασιών και άλλες τόσες ξινών. Ωστόσο μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτών - περίπου το 20%- χρησιμοποιείται στην εμπορική παραγωγή.



4) Τα κεράσια λειτουργούν σαν ένα φυσικό βοήθημα ύπνου.

Έρευνες που έχουν γίνει σε διάφορες ποικιλίες κερασιών έχουν αποδείξει ότι τα κεράσια είναι πλούσια σε μελατονίνη, μια χημική ένωση που βοηθά στη ρύθμιση των φυσιολογικών για τον οργανισμό μοτίβων ύπνου. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν χυμό κερασιού είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη βελτίωση του ύπνου.



5) Η συγκομιδή των κερασιών είναι μία ιδιαίτερα ευφυής διαδικασία.

Μία κερασιά παράγει 7000 κεράσια. Ποιός είναι λοιπόν ο γρηγορότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τα μαζέψεις; Πολλοί καλλιεργητές χρησιμοποιούν ένα μηχανικό αναδευτήρα, ο οποίος πιάνει το δέντρο και το ταρακουνάει αρκετά δυνατά ώστε να χάσει τους καρπούς του, οι οποίοι πέφτουν πάνω σε έναν γιγάντιο μουσαμά.

 

6) Το παγκόσμιο ρεκόρ φτυσίματος κουκουτσιών από κεράσια είναι 28 μέτρα.

Ο Brian Krause κατέκτησε αυτό το ρεκόρ στον ετήσιο διαγωνισμό της πόλης Eau Claire, του Μίσιγκαν, το 2004.



7) Η Τουρκία έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή κερασιών στον κόσμο.

Για λίγα χρόνια, στα τέλη της δεκαετίας τους 1980, τη μεγαλύτερη παραγωγή κερασιών στον κόσμο είχαν οι ΗΠΑ.Το 1990, όμως, η Τουρκία διεκδίκησε αυτόν τον τίτλο και σήμερα παράγει 535 χιλιάδες τόνους κερασιών το χρόνο, τη στιγμή που οι ΗΠΑ παράγουν 345 χιλιάδες.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!